În cadrul săptâmânii „Şcoala Altfel” Centrul de Educaţie SCHUBZ derulează programe bazate pe experienţa directă a naturii şi a elementelor acesteia pentru elevii şcolii Peter Thal din Râşnov.  150 de elevi din clasele II-V participă în această săptămână la ore desfăşurate în afara şcolii, cu metode de educaţie experienţială.

„Avem trei programe de câte 90 de minute fiecare, programe care îî introduc pe copii în lumea adevărată şi palpabilă a pădurii, a apei şi a ariilor protejate. Mergem cu ei să cunoaştem şi să simţim arborii, să înţelegem prin joc legăturile care există în lumea vie şi responsabilitatea pe care noi oamenii o avem. Facem experimente şi îi încurajăm să lucreze în echipe şi să îşi folosească fiecare darurile pe care le are”, declară Florentina Florescu, ecolog şi specialist în educaţie al Centrului SCHUBZ din Râşnov.
Prin programele sale, Centrul SCHUBZ completează şi sprijină ariile curiculare legate de cunoşterea şi exploatarea mediului, oferind elevilor ocazia de a cunoaşte nemijlocit noţiunile şi exemplele despre care învaţă şi din manuale.
În săptâmâna Scoala Altfel am organizat trei programe: „Să descoperim pădurea”, „Laboratorul de Apă” şi „Ariile naturale protejate”. În cadrul programului Arii naturale protejate, elevii vizitează noul Centru de Informare al Administraţiei Parcului Naţional Piatra Craiului lângă Zărneşti.

 

Caption text goes here

cooperation  1811_20160418_schubsrasnov_daniel-secarescu