Este prima dată când școlile din România pot organiza Săptamâna Verde.

Scopul acestei săptămâni este ca acesta să fie  ”o săptămână verde în care elevii să poată ieşi din şcoală şi să înţeleagă într-o manieră cât se poate de directă în natură care sunt efectele schimbărilor climatice, care sunt efectele generale asupra mediului, şi cele bune şi cele rele, pentru a putea face diferenţa, pentru a putea face alegerile inteligente”.

Cu siguranță este o oportunitate atât pentru profesori dar mai ales pentru elevi, ca aceștia să se familiarizeze cu valorile naturale din apropierea casei sau o școlii, să înțeleagă cum se poate proteja natura, să știe că în România există o rețea de arii naturale protejate, să afle care sunt cele din zona lor. Desigur ar fi fain să se discute și despre pericolele sau amenințările la care mediul natural este supus în mod permanent de către noi. Și mai ales sperăm că vom înțelege cum noi, fiecare dintre noi, copil, adult, putem avea un rol în protejarea mediului din care noi facem parte și de care depindem în fiecare secundă din viața noastră.

Pentru școlile din zona noastră am pregătit o ofertă cu activități pe care le putem organiza, la cerere, pe baza unei programări. Mai multe detalii în acest document. Saptamana Verde2023. 

Pentru cadrele didactice sau alți educatori pentru natură, lăsăm mai jos câteva documente care pot ajuta în organizarea unor experiențe super faine!

– Manualul Natura dascal pentru dascali – acesta este specific pentru zona Colinele Transilvaniei – https://milvus.ro/publication/natura-dascal-pentru-dascali-metode-educative-pentru-promovarea-retelei-natura-2000/

– Manual de educatie pentru arii protejate https://propark.ro/ro/publicatii/manual-de-educatie-ecologica-si-arii-protejate-375.html   – aici puteti sa mai rasfoiti, veti gasi mai multe materiale de educație

– Alt material realizat de Schubz:

http://www.pindactica.de/downloads/Lehrmaterial_5_6_Rumaenisch.pdf. 

Mai multe linkuri utile puteți găsi și în următorul material Materiale_educatie_schubz

O sa mai revenim cu materiale și resurse.