Centrul Schubz și NextLab cu sprijinul Primăriei Râșnov organizează primul robohackathon pentru copii în orașul Râșnov, sala de sport a Școlii Peter Thal, în data de 19.06.2021. Participarea se face in echipe iar costul este de 400 de lei/echipă, echipa putând apoi utiliza kit-ul și după încheierea evenimentului. Într-o echipă pot fi maxim 2 elevi cu vârste între 10-16 ani, din Râșnov sau alte localităţi. Numărul de echipe este limitat iar organizatorii pot decide acordarea unor burse pentru elevii cu posibilităţi materiale limitate.

Fiecare echipă va utiliza un kit de robotică din partea organizatorilor. Roboţii din kit-uri vor fi de tip line follower. Elevii din fiecare echipă vor avea la dispoziţie ziua de sâmbătă (19 iunie) între 9.00 – 13.00 pentru a asambla robotul cu asistenţa voluntarilor din proiect. După aceea, între orele 14.00 – 16.00 vor participa la o cursă cu roboţi.

Fiecare echipă trebuie să aducă un laptop cu sistem de operare Windows/Linux/Mac OS X pe care să poată instala pachetul Arduino IDE sau MIXLY. Elevii vor dispune de o parolă a unui cont cu drepturi de admin pe computerul adus. În cazuri excepţionale se pot folosi laptop-urile voluntarilor.

După asamblarea roboţilor, fiecare echipă va participa la o întrecere cu roboţii construiţi. Câștigătorii vor primi diplome și se vor califica pentru marele concurs de robotică din toamna 2021 de la București.

Această activitate este acreditată de Ministerul Educaţiei și Cercetării astfel încât profesorii implicaţi vor primi certificări specifice. Detalii despre rezultatele și procesele de învăţare se pot regăsi în anexa Learning Outcomes. Un robohackathon cu MIRO acoperă modulul STARTER Introductiv (A-IT-1) la nivel de primă iteraţie.
Detalii suplimentare și înscrierea echipelor se pot face la adresa info@schubz.ro trimiţând pâna în data de 7 iunie 2021 numele membrilor echipei, vârsta, localitatea de domiciliu, numele profesorului coordonator (dacă există) și un număr de telefon de contact.