Clasele 4-8

Prin intermediul povestii, al costumelor, armelor si uneltelor, copiii pătrund in universul vieţii medievale din Transilvania. Ei pot experimenta secvente din viaţa cotidiana a oamenilor si pot înţelege legăturile dintre folosirea resursele naturale si meşteşugurile acelor vremuri. De asemenea copiii se pot conecta la atmosfera si contextul in care s-au petrecut evenimentele istorice despre care învăţa la şcoală la nivel teoretic. Istoria iese astfel din paginile cărţilor si devine vie, trăită de copii.

Informații utile

SCHUBZ este un spațiu de învățare despre mediu dedicat copiilor, familiilor dar și pentru profesori, educatori și animatori din domeniul educației pentru mediu. Oferim informații pentru grupuri țintă din școli și universități din Romania, inclusiv seminarii de formare împreună cu partenerii noștri.

  • Durata programelor: 1,5 - 3 ore.
    Programele noastre se desfăşoară atât în natură cât şi în interior.
  • Programele care se desfășoară în natură: acestea au loc in pădure sau pe râurile din apropierea școlilor sau din apropierea Centrului Schubz. Întotdeauna avem o alternativă și putem organiza programe și în interior în caz de vreme nevaforabilă (la școală sau la Centrul Schubz).
  • Programele care se desfășoară în interior: acestea sunt organizate în școli sau la Centrul Schubz.
  • Toate programele pot fi adaptate nevoilor grupurilor și școlilor. Astfel, pe lângă oferta noastră, putem organiza programe de o jumătate de zi sau chiar excursii de o zi în natură. De asemenea, vă putem ajuta cu informatii legate de transport sau cazare în zona Râșnov.
    Vă rugăm să ne contactați pentru detalii.