Povestea unui steag inedit din Lupșa (Munții Apuseni), făcut de femeile din sat într-o noapte pentru ca a doua zi, dis de dimineaț sa plece lumea, pe jos, catrăe Alba Iulia pentru a pecetlui unirea din 1918! Steagul este inedit datorită culorilor, materialele textile folosite provenind de la toți oamenii din acel sat. Aceast inîtâmplare a fost folosită ca inspirație pentru activitățile de celebrare a Centenarului la Cetatea Râșnov și în centrul orașului Râșnov. Steagul din poveste, se află acum la Muzeul Național al României, ca piesă de tezaur. Povestea a fost culeasă în 1980 de Ioan Ion Diaconu, cunoscut istoric și om de radio în secolul trecut, și este acum reprodusă într-o carte de 72 de pagini (titlu de lucru „Povestea unui steag tricolor – 1918”).

Informații utile

SCHUBZ este un spațiu de învățare despre mediu dedicat copiilor, familiilor dar și pentru profesori, educatori și animatori din domeniul educației pentru mediu. Oferim informații pentru grupuri țintă din școli și universități din Romania, inclusiv seminarii de formare împreună cu partenerii noștri.

  • Durata programelor: 1,5 - 3 ore.
    Programele noastre se desfăşoară atât în natură cât şi în interior.
  • Programele care se desfășoară în natură: acestea au loc in pădure sau pe râurile din apropierea școlilor sau din apropierea Centrului Schubz. Întotdeauna avem o alternativă și putem organiza programe și în interior în caz de vreme nevaforabilă (la școală sau la Centrul Schubz).
  • Programele care se desfășoară în interior: acestea sunt organizate în școli sau la Centrul Schubz.
  • Toate programele pot fi adaptate nevoilor grupurilor și școlilor. Astfel, pe lângă oferta noastră, putem organiza programe de o jumătate de zi sau chiar excursii de o zi în natură. De asemenea, vă putem ajuta cu informatii legate de transport sau cazare în zona Râșnov.
    Vă rugăm să ne contactați pentru detalii.