Cu toții ne dorim mai mult timp în natură pentru copii. Pentru a merge un pas mai departe, către învățarea în natură, este însă nevoie de structură, materiale, metodă.

Cu mare bucurie, am adunat într-o cutie toate ingredientele pentru 20+ activități interactive de descoperire a naturii.

Am creat această ofertă pentru aceia dintre voi care lucrează cu grupuri de copii și își doresc să le ofere experiențe de învățare memorabile, pornind de la conectarea cu natura.

Kitul “EDUCAȚIE PRIN CONECTARE LA NATURĂ” conține toate materialele, jocurile și explicațiile pas cu pas de care aveți nevoie pentru a desfășura atelierele experiențiale propuse: Arborele protecției, Harta sunetelor, Rețeaua trofică, Părțile animalelor, Ajută râsul!, Bufnițele și ciorile, Portrete de animale, Interviu cu un arbore, Descoperă pădurea cu toate simțurile etc

Activitățile sunt grupate în ateliere de 1-2 h, dar se pot folosi și separat sau se pot combina diferit, în noi secvențe/module, în funcție de creativitatea fiecărui coordonator și de obiectivul învățării. De asemenea, sperăm să fie izvor de inspirație și curaj pentru a imagina noi activități în natură, folosind chiar materialele incluse în kit.

• Ce vor experimenta și exersa copiii pe parcursul acestor activități:
♥ să trăiască emoții pozitive, de entuziasm, fascinație, mirare, bucurie, descoperire, în natură
♥ să observe și să exploreze natura folosind toate simțurile
♥ să lucreze în echipă (colaborare)
♥ să învețe prin joc și mișcare
♥ să imagineze explicații pornind de la observații directe
♥ să recunoască specii din flora spontană
♥ să extragă și să interpreteze date pentru a formula un conținut nou
♥ să dezbată
♥ să reflecteze
♥ să își concentreze atenția
♥ să își exprime creativ emoțiile și ideile înțelese sau neînțelese
♥ să (se) întrebe

 

• Potrivit pentru: școli publice și private, after-school-uri, centre de vizitare ale ariilor protejate, muzee de științe ale naturii, organizatori de tabere și excursii de o zi, ghizi de natură, comunități de părinți care își doresc să își educe copiii întru apropierea de natură.

Potrivit pentru grupuri de minim 8 și maxim 36 de copii.

• Interval de vârstă recomandat: 8-16 ani.

Informații utile

SCHUBZ este un spațiu de învățare despre mediu dedicat copiilor, familiilor dar și pentru profesori, educatori și animatori din domeniul educației pentru mediu. Oferim informații pentru grupuri țintă din școli și universități din Romania, inclusiv seminarii de formare împreună cu partenerii noștri.

  • Durata programelor: 1,5 - 3 ore.
    Programele noastre se desfăşoară atât în natură cât şi în interior.
  • Programele care se desfășoară în natură: acestea au loc in pădure sau pe râurile din apropierea școlilor sau din apropierea Centrului Schubz. Întotdeauna avem o alternativă și putem organiza programe și în interior în caz de vreme nevaforabilă (la școală sau la Centrul Schubz).
  • Programele care se desfășoară în interior: acestea sunt organizate în școli sau la Centrul Schubz.
  • Toate programele pot fi adaptate nevoilor grupurilor și școlilor. Astfel, pe lângă oferta noastră, putem organiza programe de o jumătate de zi sau chiar excursii de o zi în natură. De asemenea, vă putem ajuta cu informatii legate de transport sau cazare în zona Râșnov.
    Vă rugăm să ne contactați pentru detalii.