O gradina de legume poate fi un excelent prilej de invatare! Vom invata sa fim rabdatori, pentru ca semintele semanate de noi azi, n-au auzit de fast-food si germineaza ataaat de lent! Drumul pana la salata din farfurie de-abia a inceput si noua ne e deja foame! Pana atunci, invatam sa ne murdarim pe maini, pregatind straturile pentru plantare si sa ne bucuram de ploaie si de mirosul ei proaspat, atunci cand vine sa ne ude gradina. Ce bine ca suntem o echipa! E mult mai usor si mai frumos impreuna: invatam sa impartim echitabil munca, responsabilitatile si roadele.

Avem si un plan al gradinii si un calendar pe care le-am elaborat discutand despre preferintele diferite ale plantelor pentru sol, apa, temperatura si lumina, despre cum se ajuta sau se concureaza anumite specii.

Ce diferit arata frunzele vinetei de cele ale verzei! Ce adaptari interesante! Si ce de feluri de seminte! Uite, o planta cu radacina roz! Ce de culori si mirosuri! Ce inalte au crescut rosiile, le trebuie araci! Uite cat de mult au urcat castravetii pe spalier in doar cateva zile! Observam, comparam, notam in jurnalul gradinii.

Asteptam cu drag, in vizita si alte grupuri de copii. Avem ce povesti!

Informații utile

SCHUBZ este un spațiu de învățare despre mediu dedicat copiilor, familiilor dar și pentru profesori, educatori și animatori din domeniul educației pentru mediu. Oferim informații pentru grupuri țintă din școli și universități din Romania, inclusiv seminarii de formare împreună cu partenerii noștri.

  • Durata programelor: 1,5 - 3 ore.
    Programele noastre se desfăşoară atât în natură cât şi în interior.
  • Programele care se desfășoară în natură: acestea au loc in pădure sau pe râurile din apropierea școlilor sau din apropierea Centrului Schubz. Întotdeauna avem o alternativă și putem organiza programe și în interior în caz de vreme nevaforabilă (la școală sau la Centrul Schubz).
  • Programele care se desfășoară în interior: acestea sunt organizate în școli sau la Centrul Schubz.
  • Toate programele pot fi adaptate nevoilor grupurilor și școlilor. Astfel, pe lângă oferta noastră, putem organiza programe de o jumătate de zi sau chiar excursii de o zi în natură. De asemenea, vă putem ajuta cu informatii legate de transport sau cazare în zona Râșnov.
    Vă rugăm să ne contactați pentru detalii.