Activitate recomandată pentru clasele 5-8!
Ce trebuie să știm atunci când cumpărăm un produs? Ce întrebări să ne punem și ce răspunsuri să căutâm? Acestea sunt provocările pe care le lansează acest atelier care îi duce pe copii în călătoria de la samânță până pe raftul din magazin, urmărind traseul resurselor naturale folosite și al deșeurilor pe care le lăsăm în natura în cadrul lanțurilor de producție. Elevii caută singuri informații și lucrează în echipe pentru a identifica ce putem face ca să reducem impactul pe care consumul nostru zilnic îl are asupra echilibrului ecologic pe planeta.

Informații utile

SCHUBZ este un spațiu de învățare despre mediu dedicat copiilor, familiilor dar și pentru profesori, educatori și animatori din domeniul educației pentru mediu. Oferim informații pentru grupuri țintă din școli și universități din Romania, inclusiv seminarii de formare împreună cu partenerii noștri.

  • Durata programelor: 1,5 - 3 ore.
    Programele noastre se desfăşoară atât în natură cât şi în interior.
  • Programele care se desfășoară în natură: acestea au loc in pădure sau pe râurile din apropierea școlilor sau din apropierea Centrului Schubz. Întotdeauna avem o alternativă și putem organiza programe și în interior în caz de vreme nevaforabilă (la școală sau la Centrul Schubz).
  • Programele care se desfășoară în interior: acestea sunt organizate în școli sau la Centrul Schubz.
  • Toate programele pot fi adaptate nevoilor grupurilor și școlilor. Astfel, pe lângă oferta noastră, putem organiza programe de o jumătate de zi sau chiar excursii de o zi în natură. De asemenea, vă putem ajuta cu informatii legate de transport sau cazare în zona Râșnov.
    Vă rugăm să ne contactați pentru detalii.