Considerată cea de-a 9-a artă, Banda Desenată este o modalitate de comunicare prin text și imagine. Principiul benzii desenate poate fi aplicat în mod special la orele de desen, limba și literatura română, comunicare, istorie, geografie, biologie, educație ecologică, dezvoltare durabilă, educație civică.
Aceste ore pot fi desfășurate în școli și licee, de la clasele a II-a până la clasele a XII-a.
Pe parcursul orelor de bandă desenată, autorul Mihai Grăjdeanu îi va invita pe elevi
în lumea benzilor desenate unde vor descoperi ce este o bandă desenată, cine a inventat această artă și care este prima bandă desenată din lume, urmată de o prezentarea a evoluției acesteia. Elevii vor învăța primii pași necesari în realizarea unei pagini de bandă desenată. De la schița în creion, la linia finală și culoare, participanții la ora de bandă desenată pot realiza mai multe genuri de benzi desenate prin îmbinarea cât mai corectă a desenului cu povestea (textul).
Elevii vor exersa tehnicile clasice de creare a personajelor și diferitelor tipuri de cadre cât și noțiuni de perspectivă împreună cu câteva sfaturi despre cum se scrie un scenariu de benzi desenate. Pe lângă desenul în sine, elevii pot învăța să creeze povești și personaje care pot prinde viață in filme de lung metraj (metodă folosită la clasele mai mari).
La finalul orei de bandă desenată, fiecare elev va realiza propria sa poveste sau revistă de benzi desenate!
Toți elevii care participă la aceste ore vor primi în regim gratuit “Cartea mea de benzi desenate” – caiet de lucru.
Mai multe detalii despre atelierele de bandă desenată aici.