Considerată cea de-a 9-a artă, Banda Desenată este o modalitate de comunicare prin text și imagine. Principiul benzii desenate poate fi aplicat în mod special la orele de desen, limba și literatura română, comunicare, istorie, geografie, biologie, educație ecologică, dezvoltare durabilă, educație civică.

Aceste ore pot fi desfășurate în școli și licee, de la clasele a II-a până la clasele a XII-a.

Pe parcursul orelor de bandă desenată, autorul Mihai Grăjdeanu îi va invita pe elevi
în lumea benzilor desenate unde vor descoperi ce este o bandă desenată, cine a inventat această artă și care este prima bandă desenată din lume, urmată de o prezentarea a evoluției acesteia. Elevii vor învăța primii pași necesari în realizarea unei pagini de bandă desenată. De la schița în creion, la linia finală și culoare, participanții la ora de bandă desenată pot realiza mai multe genuri de benzi desenate prin îmbinarea cât mai corectă a desenului cu povestea (textul).

Elevii vor exersa tehnicile clasice de creare a personajelor și diferitelor tipuri de cadre cât și noțiuni de perspectivă împreună cu câteva sfaturi despre cum se scrie un scenariu de benzi desenate. Pe lângă desenul în sine, elevii pot învăța să creeze povești și personaje care pot prinde viață in filme de lung metraj (metodă folosită la clasele mai mari).

La finalul orei de bandă desenată, fiecare elev va realiza propria sa poveste sau revistă de benzi desenate!

Toți elevii care participă la aceste ore vor primi în regim gratuit “Cartea mea de benzi desenate” – caiet de lucru.

Mai multe detalii despre atelierele de bandă desenată aici.

Informații utile

SCHUBZ este un spațiu de învățare despre mediu dedicat copiilor, familiilor dar și pentru profesori, educatori și animatori din domeniul educației pentru mediu. Oferim informații pentru grupuri țintă din școli și universități din Romania, inclusiv seminarii de formare împreună cu partenerii noștri.

  • Durata programelor: 1,5 - 3 ore.
    Programele noastre se desfăşoară atât în natură cât şi în interior.
  • Programele care se desfășoară în natură: acestea au loc in pădure sau pe râurile din apropierea școlilor sau din apropierea Centrului Schubz. Întotdeauna avem o alternativă și putem organiza programe și în interior în caz de vreme nevaforabilă (la școală sau la Centrul Schubz).
  • Programele care se desfășoară în interior: acestea sunt organizate în școli sau la Centrul Schubz.
  • Toate programele pot fi adaptate nevoilor grupurilor și școlilor. Astfel, pe lângă oferta noastră, putem organiza programe de o jumătate de zi sau chiar excursii de o zi în natură. De asemenea, vă putem ajuta cu informatii legate de transport sau cazare în zona Râșnov.
    Vă rugăm să ne contactați pentru detalii.