Activitate recomandate pentru clasele 6-8.
Copii sunt provocati sa participe la un atelier tip dezbatere, in care, dupa ce ei descopera raul din orasul lor in fotografii si imagini vechi si actuale, sunt ghidati sa imagineze un viitor „Altfel” pentru acesta. Echipele de elevi aduna idei pentru a schimba starea raului in comunitate, le pun pe hartie si apoi le prezinta colegilor, intr-o discutie libera moderata. Ei isi pot exersa atat capacitatea de creatie si imaginatia, cat si abilitatile de a vorbi in public si de a sustine un punct e vedere. Gandirea critica este incurajata prin adresarea de intrebari si implicarea copiiilor in probleme reale din prezent.

Informații utile

SCHUBZ este un spațiu de învățare despre mediu dedicat copiilor, familiilor dar și pentru profesori, educatori și animatori din domeniul educației pentru mediu. Oferim informații pentru grupuri țintă din școli și universități din Romania, inclusiv seminarii de formare împreună cu partenerii noștri.

  • Durata programelor: 1,5 - 3 ore.
    Programele noastre se desfăşoară atât în natură cât şi în interior.
  • Programele care se desfășoară în natură: acestea au loc in pădure sau pe râurile din apropierea școlilor sau din apropierea Centrului Schubz. Întotdeauna avem o alternativă și putem organiza programe și în interior în caz de vreme nevaforabilă (la școală sau la Centrul Schubz).
  • Programele care se desfășoară în interior: acestea sunt organizate în școli sau la Centrul Schubz.
  • Toate programele pot fi adaptate nevoilor grupurilor și școlilor. Astfel, pe lângă oferta noastră, putem organiza programe de o jumătate de zi sau chiar excursii de o zi în natură. De asemenea, vă putem ajuta cu informatii legate de transport sau cazare în zona Râșnov.
    Vă rugăm să ne contactați pentru detalii.