Proiectul Memoria orașului Râșnov, aprobat de CJ Brasov, vine sa rezolve cateva nevoi identificate la nivelul comunitatii din Rasnov: numarul prea mic de programe culturale si educative adresate comuntatii locale; nivelul scazut de transmitere a valorilor locale catre publicul vizitator si comunitatii locale; reticenta membrilor comunitatii rasnovene de a se implica activ in activitatile culturale.
Avand aceste elemente ca ax central, proiectul aprofundeaza doua perioade importante din istoria Rasnovului: secolul XIX-mijloc de secol XX si perioada 1945-1989.

Pentru fiecare din aceste doua perioade au fost gandite o serie de activitati care au darul de a extrage din memoria colectiva informatii, amintiri si povesti/legende care sa poata fi apoi redate catre intrega comunitate si catre turisti prin elemente de mobilier urban si materiale tiparite.
Si toate aceste procese vor avea darul de fixa in constiinta publica valorile mostenite de la generatiile care au contribuit la dezvoltarea orasului si de a marca intr-un mod inedit 30 de ani de la Revolutia Romana. Metoda folosita in implementarea acestui proiect are ca rezultat secundar si cresterea gradului de implicare si interactivtate a cetatenilor in ceea ce priveste viata culturala si educativa a comunitatii.

Obiectivul general al proiectului este cresterea interesului pentru istoria nationala si valorile de patrimoniu cultural local in randul locuitorilor din orasul Rasnov si a turistilor, prin activitati interactive.

 Informatii despre proiect si cum evoluam, vom posta pe pagina de fb https://www.facebook.com/schubz.rasnov/