În cadrul proiectului EDUWILDLIFE avem 10 cluburi de sălbăticie în toată țara. Din Râșnov în Hateg, Brașov, Săvârșin, Vrancea, SânPetru, Zărnești, Mercheașa, au sosit la noi la Centrul Schubz 10 copii care sunt reprezentanții cluburilor. Ne-am întâlnit să ne cunoaștem si să ne pregătim pentru Conferința Living with wolf, bear and lynx, din Loccum, Germania.

Principalele activități desfășurate au fost prezentarea centrului Schubz, jocuri de cunoaștere, impartasirea experiențelor din cadrul cluburilor dar mai ales explorarea competentelor si rolurilor pentru prezentarea din Germania. Am lucrat împreună la alegerea unei teme și a unor mijloace de exprimare, s-au scris scenarii, poezii, s-au creionat mesaje despre viața în vecinătatea teritoriilor carnivorelor mari.

A fost o experiență frumoasă în care participanții, atât copii cât și adulți s-au bucurat și au creat prietenii și legături pentru viitor.

Mai multe informații despre proiect pe pagina https://www.edu-wildlife.eu/index.php/ro/. Aici cadrele didactice pot găsi numeroase informații folositoare despre tematica „Viața sălbatică și educația pentru dezvoltare durabilă (pe scurt EDD)“.