Pe 18 Octombrie 2016 vă aşteptăm la Râşnov să celebrăm împreună deschiderea Centrului de Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă SCHUBZ Romania. În cadrul evenimentului, partenerii, finanţatorii şi reprezentanţii comunităţii locale vor experimenta alături de elevi ai şcolii Peter Thal elemente din programele educative dezvoltate în acest an de echipa Centrului.

SCHUBZ România este o inițiativă a Centrului SCHUBZ Lüneburg din Germania și a Asociației Mioritics din România, finanțat de DBU (Deutsche Bundesstiftung Umwelt). Echipa Centrului SCHUBZ România este alcătuită din experţi în domeniul educației ecologice, științelor naturii și al managementului de proiect, motivaţi să lucreze cu copiii şi tinerii pentru a sprijini o schimbare de atitudine şi comportament în societate.

summer-school-in-romania-30-5-4-6-2016_2016-06-02_12-02-45
SCHUBZ aduce în România metodele educaţionale interactive şi experienţiale dezvoltate şi teste în Germania şi în alte tări în care contactul cu natura este o parte esenţială a educaţiei pentru toate vârstele (ex.: explorare şi cunoaştere prin sinestezia simţurilor, laboratoare experimentale pentru înţelegerea proceselor naturale şi a celor economice, observaţii dirijate pe teren în cadrul potecilor educaţionale, lecţii deschise desfăşurate în natură, folosirea grădinilor ca material didactic şi spaţiu de învăţare). De asemenea Centrul oferă şi un spaţiu de învăţare prin stagii de practică pentru studenţi şi seminarii de formare în domeniul educaţiei pentru mediu.

lup
Partenerii care susţin şi contribuie la dezvoltarea Centrului sunt: Universitatea Leuphana Luneburg/Germany, Universitatea Transilvania Brasov, Universitatea Babes-Bolyai Cluj, Fundaţia Propark, Asociaţia de Ecoturism din România, Primăria Oraşului Râşnov, Administraţia Parcului Naţional Piatra Craiului, Şcoala Peter Thal.
La eveniment sunt invitate autorităţile locale, ONG-uri locale, administraţia Parcului Naţional Piatra Craiului, companii locale, reprezentanţi ai şcolilor locale şi universităţi. De asemnea reprezentanţi ai DBU şi Schubz Germania vor participa la acest eveniment.