Schubz Râşnov este primul Centru de Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă din Romania. În cadrul programelor dezvoltate aici, copiii, tinerii de diferite vârste şi familiile lor vor experimenta şi vor înţelege natura ca bază a vieţii lor şi vor învăţa cum să trăiască în echilibru şi să fie activi pentru a aduce sustenabilitatea în societate.
SCHUBZ Râşnov este o inițiativă a Centrului SCHUBZ Lüneburg din Germania și a Asociației Mioritics din România, finanțat pentru inceput de DBU (Deutsche Bundesstiftung Umwelt). Echipa Centrului SCHUBZ este alcătuită din experţi în domeniul educației ecologice, științelor naturii și al managementului de proiect, motivaţi să lucreze cu copiii şi tinerii pentru a sprijini o schimbare de atitudine şi comportament în societate.
SCHUBZ Râşnov aduce în România metodele educaţionale interactive şi experienţiale dezvoltate şi tesate în Germania şi în alte tări în care contactul cu natura este o parte esenţială a educaţiei pentru toate vârstele (ex.: explorare şi cunoaştere prin sinestezia simţurilor, laboratoare experimentale pentru inţelegerea proceselor naturale şi a celor economice, observaţii dirijate pe teren în cadrul potecilor educaţionale, lecţii deschise desfăşurate în natură, folosirea grădinilor ca material didactic şi spaţiu de învăţare). În acelaşi timp vor fi valorificate moştenirea şi tradiţiile locale legate de viaţa în echilibru cu mediul.

SCHUBZ Râşnov va funcţiona ca un centru de programe şi resurse pe termen lung pentru comunităţile urbane şi rurale din judeţul Braşov, precum şi pentru şcoli, universităţi şi organizaţii din România interesate de educaţia pentru dezvoltare durabilă. Primele programe sunt elaborate şi teste în primăvara anului 2016. Centrul se va deschide oficial pe 18 octombrie 2016.
SCHUBZ Râşnov, Strada Ion Luca Caragiale Nr. 7 , Mihai Dragomir – Coordonator mihai@mioritics.ro 0727 642 858

1861_20160418_schubsrasnov_daniel-secarescu 1903_20160418_schubsrasnov_daniel-secarescu

img_9618