Centrul Schubz și NextLab cu sprijinul Primăriei Râșnov organizează a doua ediţie robo hackathon pentru elevi în orașul Râșnov, sala de sport a Școlii Nr. 3, în data de 26.11.2022. Participarea se face în echipe iar costul este de 650 de lei/echipă, echipa putând apoi utiliza kit-ul și după încheierea evenimentului. Într-o echipă pot fi maxim 2 elevi cu vârste între 10-16 ani, din Râșnov sau alte localităţi.

Fiecare echipă va utiliza un kit de robotică din partea organizatorilor. Roboţii din kit-uri vor fi de tip line follower. Elevii din fiecare echipă vor avea la dispoziţie ziua de sâmbătă (26 noiembrie) între 9.00 – 13.00 pentru a asambla robotul cu asistenţa voluntarilor din proiect. După aceea, între orele 14.00 – 16.00 vor participa la o cursă cu roboţi.

Fiecare echipă trebuie să aducă un laptop cu sistem de operare Windows/Linux/Mac OS X pe care să poată instala pachetul Arduino IDE sau MIXLY. Elevii vor dispune de o parolă a unui cont cu drepturi de admin pe computerul adus. În cazuri excepţionale se pot folosi laptop-urile voluntarilor.

Pe durata hackathon-ului și în drum spre/dinspre acesta fiecare elev va fi supravegheat de un adult (profesor/părinte). Un adult poate supraveghea mai mulţi elevi.

După asamblarea roboţilor, fiecare echipă va participa la o întrecere cu roboţii construiţi. Câștigătorii vor primi diplome și vor fi eligibili de participarea la Concursul național de robotică scolară NEXTLAB.TECH. Acesta este înregistrat în calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale prin Anexa 2 la OME nr. 3.066/27.01.2022, poziția 106.

Pentru înscrieri vă rugăm să folosiţi acest formular online.